2011. november 18., péntek

Római tálban sült zöldséges csirke

Születésnapomra kaptam a lakótársamtól egy római tálat, nagyon örültem is neki, és most ismét kaptam egy csirkét, így eljött az ideje, hogy kipróbáljam. Bevált:)





Római tálban sült zöldséges csirke

Hozzávalók: 5 közepes krumpli,  1 cukkini, kukorica, 1 csirke, kevés olaj, só, bors, majoranna, bazsalikom, mustármag, fokhagyma, 1 hagyma, 7 db kissebb csiperke gomba.

A csirkét bedörzsöljuk zúzott fokhagymás, mustármagos, sós, borsós olajjal, a zöldségeket felkockázzuk, sózzuk, megszórjuk majorannával, bazsalikommal és csorgatunk rájuk kevés olajat, majd az egészet összekeverjük és belerakjuk a római tál aljába, erre rá pedig a csirkét. Lefödjuk és kb. 70 percet hagyjuk, majd mikor megpuhult levesszük a római tál tetejét és hagyjuk, hogy a csirke mindkét oldala megpiruljon, kb 5-5 perc elég mindkét oldalnak.

2 megjegyzés:

  1. Na, most jön egy pár kérdés:
    1. Ez hány főre van?
    2. Muszáj egész csirke legyen? Nem elég mondjuk a csirkemell?

    VálaszTörlés
  2. Válaszok:
    1. Ez 4 főre van.
    2. Elég csirkemell is, csak mivel az hamarabb megpuhul ezért szerintem kevesebb idő is elég a pároláshoz

    VálaszTörlés