2012. január 27., péntek

Bolognai spagetti másképp

Először bolognai spagettit akartam készíteni, aztán mégis kicsit változtattam rajta, de tervben van az eredeti bolognai spagetti elkészítése is Stahl Judit könyvéből. Habár ez nem egy konkrét recet alapján készült, csak a rögtönzés műve, nagyon ízlett.

Bolognai spagetti másképp

Hozzávalók:

20 dkg spagettitészta, 25 dkg darált sertéshús, 5 ek paradicsompaszta, 15 dkg császárszalonna, egy konzerv gomba, olaj, só, bors, majoranna, oregánó, Maczalik fűszerkeverék, 1 fej vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma.

A hagymákat megtisztitjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A császárszalonnát felkockázzuk és megpirítjuk a dinsztelt hagymán. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetés mellett pirítjuk, hogy ne maradjanak húscsomók, fűszerezzük, felöntjük kevés vizzel, hozzáadjuk a gombát, paradicsompasztát és összefőzzük. A spagettitésztát bő vízbe megfőzzük. 



Tálaláskor a megfőtt spagettitésztára kanalazzuk a darált húsos szószt, esetleg fokhagymamártással kínáljuk, aminek a receptje itt található.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése