2012. január 1., vasárnap

Meggyes kifli

A legtöbb kiflifélét nem igazán szeretem, mert mindig száraznak találom. De ez... Ez nagyon finom, omlós, poronyó. Persze csakis Édesanyám készíthette :)



Meggyes kifli

Hozzávalók (75 db lett belőle): 50 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 tojássárgája, 5 dkg élesztő, 1 dl víz, só, 1 dl tejföl, meggybefőtt, porcukor és vaniliás cukor.

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl meleg vízben. A lisztet, zsírt, tojássárgákat, felfutatott élesztőt, csipetnyi sót, tejfölet összedolgozzuk. Kb. 30 percig pihentetjük. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle, kb 7x7 cm-eseket, egyik sarkában rakunk 2 meggyet, majd attól a sarkától kezdve felgöngyölítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és kb 17 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Még melegen (ez fontos!) vaniliás cukorral elkevert porcukorba hempergetjük, hogy magába szívja a cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése