2012. január 28., szombat

Pozsonyi diós kifli

Nagyon finom kifli, ismét mama-féle :)


Pozsonyi diós kifli

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 ek tejföl, 3 ek cukor, 2 dkg élesztő, amit vízben futtatunk fel, só.
A töltelékhez: 25 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 5 dkg mazsola (előzőleg beáztatva vízbe).
Tojás a kenegetéséhez.

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd hidegbe tesszük, akár hűtőszekrénybe is lehet, 1 órára.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéket habbár verjük, hozzákeverjük a cukrot, diót, mazsolát. 
A tésztából, ha letelt a hidegben töltött 1 óra, diónyi golyókat formázunk, amiket egyenként kinyújtunk, beletesszünk kb s kk tölteléket, kifli formára feltűrjük, megkenjük felvert tojással és megsütjük.   

1 megjegyzés: