2012. május 20., vasárnap

Garnélás spagetti

Megígértem itthon, hogy mielőtt visszamegyek Csíkba elkészítek egy ételt az új receptes könyvből. Mindegyik recept nagyon különleges benne, végül ezt választottuk... és nem bántuk meg.





Hozzávalók:


1 nagy hagyma, 30 dkg garnélarák, 1/2 kg paradicsom, 6 ek olaj, 1/2 kk szárított oregánó, só, bors, 30 dkg spagettitészta.


Elkészítés:


A hagymát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, a karikákat szétbontjuk, félretesszük. Én előfőzött garnélát vettem, úgyhogy nem kellett sokat bajlódni a tisztításukkal, csupán a farkukat kellett lecsípni.




 Mindegyik garnélát 3 darabra vágtam, hogy falatnyi nagyságúak legyenek.




 A paradicsomokat 30 másodpercre forró vízbe merítjük, majd leöblítjük, pár percig hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. 




Félbevágjuk, a magos részét kikanalazzuk, a húsos részét felkockázzuk.




 Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymakarikákat aranysárgára pirítjuk benne.




 Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, összekeverjük, kb. 10 percig főzzük, oregánóval fűszerezzük. 




Hozzáadjuk a feldarabolt rákokat is. 2-3 percig főzzük együtt, sózzuk, borsozzuk.




 Mikor kész van, összekeverjük a sós vízben megfőtt spagettivel.  

1 megjegyzés: