2012. július 6., péntek

Kókuszos lepény

Ezt a receptet is Rubin Konyhájából néztem ki, ő pedig Stahl Judit oldaláról. Nagyon finomra sikeredett, nem bonyolúlt, de különleges! :)



Kókuszos lepény

Hozzávalók:

A tésztához: 15 dkg vaj, 20 dkg darált kakaós keksz, 5 dkg kókuszreszelék
A krémhez: 2 tojás, 10 dkg cukor, 3 ek liszt, 4,5 dl tejszín, 15 dkg kókuszreszelék, 2 ek rum, 10 dkg puha vaj
  

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy pitesütőt vagy gyümölcstortaformát a tésztához megadott mennyiségű vajból kivéve megkenünk. A többi vajat a tésztához folyósra olvasztjuk, majd összekeverjük a darált keksszel és a kókuszreszelékkel. Egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába, úgy, hogy egy peremet is képezünk kb 1,5 cm magasságban. Sütőbe tesszük és kb 15 perc alatt megsütjük. 

Közben elkészítjük a kókuszos krémet. A tojásokat szétválasztjuk és a tojásokat egy fazékban habverővel csomómentesre keverjük a cukorral, a liszttel és a tejszínnel. Hozzáadunk a kókuszreszelékből 10 dkg-ot és folyamatosan kevergetve, mérsékelt tűzön 5 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, a vajat és robotgéppel 5-8 percen keresztük keverjük, hogy langyosra hűljön. Ezután óvatosan hozzaforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Mikor a megsült tészta langyosra hűlt, egyenletes rétegben rákenjük a krémet és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése