2012. július 2., hétfő

Mogyorós-meggyes minitorták

Lényegében ez ennek a tortának a mini változata. Recept teljesen ugyanaz, csak nem kell szeletelni :)



Mogyorós-meggyes minitorták

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 7 tojás, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 8 dkg liszt, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 kk sütőpor, 1 üveg meggybefőtt (nálam 350 grammos), 1,5 tasak vanília ízű pudingpor, 2,5 dl tejszín.

Elkészítés:

15 dkg-ot az étcsokoládéból gőz fölött felolvasztunk, majd félretesszük hűlni. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kihűlt olvasztott csokoládét. Felváltva beleforgatjuk óvatos mozdulatokkal, felváltva a sütőporos, mogyorós lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát muffinformákba öntjük és 200 fokos előmelegített sütőben kb.  25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tölteléket: a meggykompótot összekeverjük a pudingporral és sűrűre főzzük. A tejszínhabból kemény habot verünk, amibe belereszeljük a maradék csokoládét. Miután a muffinok kihűltek, fejjel fordítjuk őket, kettévágjuk, rákenjük a meggyes tölteléket és a tejszínhab 2/3-át a szélesebb részükre, amire ráborítjuk a kisebb lapot. A maradék tejszínhabból kanalazunk a tetejükre. 

3 megjegyzés:

  1. Húha, előre látom, ezt nem úszom meg! Már a második minitorta, amit egy héten belül látok, néhány nappal ezelőtt ugyanis Pixienél láttam még minitortát. Az is nagyon tetszett, ez is nagyon tetszik. Nincs más választás, neki kell gyűrkőznöm és minitortát sütnöm. Meggyőztetek...

    VálaszTörlés