2012. július 8., vasárnap

Szegfűszeges hagymasaláta

Ez a recept is megjelent az előző bejegyzésben említett kiadványban :)





Szegfűszeges hagymasaláta

Hozzávalók:

Ecet, só, cukor, víz, 4 fej vöröshagyma, 3 szem szegfüszeg, 2 babérlevél,  20 dkg fekete olívabogyó.

Elkészítés:

Az ecetből, sóból, cukorból, és vízből ízlés szerint annyi levet készítünk, hogy jól ellepjen 4 db egész megtisztított hagymát. Beledobjuk a szegfűszeget és a babérlevelet. Ebben a lében főzzük meg az egészben hagyott hagymákat, forrás után kb 5 percig, vigyázva hogy ne legyenek puhák a hagymák.  A vízben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük karikákra. Összekeverjük a szintén felkarikázott olivabogyókkal és ráöntünk a főzőlevéből kb. 2 dl-t és rácsepegtetünk egy kis olívaolajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése