2012. július 10., kedd

Tejfölös-kekszes süti (sütés nélküli)

Öcsém találta a Székely Hirmondóban ezt a receptet és el is készítette. Nagyon finom, krémes lett. 



Tejfölös-kekszes süti (sütés nélküli)

Hozzávalók:

40-45 dkg háztartási keksz, 8 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 9 ek cukor, 2 ek kakaópor, 1 citrom leve.

Elkészítés:

4 dl tejfölben elkeverünk 4 ek cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és fél citrom levét. A maradék tejfölben elkeverünk 5 ek cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, a kakaóport és a másik fél citrom levét. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel, Rásimítjuk a fehér krém 2/3 részét, amire ismét egy sor kekszet rakunk. Erre a kakaós krém 2/3 részét kenjük, majd ismét egy sor keksz. Ekkor ráöntjük a kétféle megmaradt krémet és újra rárakunk egy sor kekszet. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Kellően megpuhul és könnyen szeletelhető!  

3 megjegyzés:

  1. Régebb - hú, nagyon rég, még lánykoromban :)) - édesanyámmal mi is készítettünk hasonlót. Az viszont vajas krémmel készült és a kekszeket feketekávéba kellett mártogatni. Nem emlékszem a pontos receptre - meg kell kérdeznem édesanyámat -, de az biztos, hogy az is isteni finom volt.
    A Morfondír blogomon egy játékba neveztem be, amelyre téged is meghívlak, részleteket a linken találsz: http://torzsasok.blogspot.ro/2012/07/kerdezz-felelek-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Na úgy na, közben fordítva is legyen :-p

    VálaszTörlés
  3. Nekem is meg van ez a recept, nagyon gyakran készítem, gyors és finom:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...