2013. június 6., csütörtök

Kapros mártogató

Ezt a finom mártogatóst édesanyámtól tanultam, gyakran készít ilyent. Bármilyen panírozott ételhez talál, vagy akár fasírthoz, sült krumplihoz, grillezéshez. Hamar elkészíthető, kevés hozzávalóból. A mennyiségeken lehet változtatni ízlés szerint.


Kapros mártogató


Hozzávalók:
  • A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 kk mustár, só, olaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk citromlé
  • 30 dkg joghurt
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A majonézhez a tojássárgáját elkavarjuk a mustárral, sóval és olajat óvatosa hozzácsorgatva gyorsan keverjük. Nem kell nagy mennyiséget készíteni, elég kb 3 evőkanálnyi adag. Ha kevesebb az időnk, kezdhetjük bolti majonézzel, akkor 3 evőkanálnyira lesz szükség. Hozzáadjuk a cukrot, ráöntjuk a citromlevet és elkeverjük a joghurttal. A végén belekavarjuk a megmosott, finomra vágott kaprot. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése