2013. szeptember 4., szerda

Gyümölcsös pohárdesszert

Nálunk a gyümölcsök valahogy csak úgy magára nem fogynak, ezért ki kell találjak trükköket, saját magam számára is, hogy miként csempészhetem be az étkezésbe. Egy ilyen desszert bármilyen maradék gyümölcs felhasználására alkalmas és nem utolsó sorban hamar elkészül. Az alábbi mennyiségből kb. 8 pohárral lesz.




Gyümölcsös pohárdesszert

Hozzávalók:
  • kb 16 db keksz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • fél liter tej
  • 3 ek cukor + a gyümölcsökhöz
  • 3 barack
  • 2 narancs
  • 1 marék szeder
  • fahéj
  • tejszínhab

Elkészítés:

Elkészítjük a pudingot: a tejből kiveszünk kb. 1 dl-et és összekeverjük a tasak tartalmával és 3 ek cukorral. A maradék tejet főni rakjuk. A cukros, pudingporos tejet, miután simára kavartuk, hozzáadjuk a többi tejhez és folyamatos kavargatás mellett sűrű pudingot főzünk belőle.

Minden pohár aljára 2-2 kekszet tördelünk, amire rákanalazzuk a pudingot. A gyümölcsöket felkockázzuk, megszórjuk fahéjjal, cukorral, összekeverjük és a pudingra halmozzuk. A tálban maradt levet és rácsorgatjuk a gyümölcshalmokra. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk és tejszínhabbal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése