2013. november 14., csütörtök

Körteleves

Az Erdélyi Konyha novemberi számában bukkantam rá többekközött erre a különleges finomságra. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető leves, akár gyerekek is megpróbálkozhatnak vele.


Körteleves

Hozzávalók:
  • 50 dkg körte
  • 1 tasak vanília ízű pudinpor
  • 4 dl tej
  • fahéj
  • csipet só
  • 2 ek citromlé
  • 4-5 ek cukor
  • 1 kk császárkörte aroma (elhagyható)

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, eltváolítjuk a magházukat és apró kockákra vágjuk. Egy fazékba tesszük, sóval, citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Nagy lángon forrásig főzzük, ezalatt megpuhul a körte. Lennebb húzzuk a lángot. A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a megfőtt körtéhez öntjük, majd folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük. Végén hozzáadjuk a császárkörte aromát és ízlés szerint utánaízesítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése